Conten que un dia un eixam de dimonis boiets compareixen a Mainou a sa madona, i li diuen, alçant la casa de crits:
-Dau-mos feina, o, si no, tot fa ui!
Sa madona hi pensa una mica, i diu:
-No res, duis-mos una font, i no passarem pus tanta fretura d'aigo com patim.

Se'n van tots braç sonant i oreia fumant cap a sa partió d'es figueral vei i d'Es Verger, i ja són partits grata qui grata en terra.Al punt tengueren un bon clot buidat i, zas!, hi brolla una font, i un bon broll, que al punt tot allò anà aigo.Se'n tornen a sa madona, i li diuen, fent més renou que sa tramuntana.
-Ja tenim sa font! Ja la tenim! Dau-mos més feina, o,si no, tot fa ui!
-Feina demanau? -diu sa madona-. Voltau-mos sa possessió de paret, que prou falta mos fa, i mai porem ginyar es senyor a fer-la!
Ja són partits tots, rabents com a llampons, de d'allà. Se posen a un cap de partió, i uns hala a dur pedres! i ets altres hala a posar-les! i aquella paret creixia creixia com un diner de fil.
No en volgueu sebre pus: amb una exhalació varen tenir voltat tot Mainou de paret, i ben molt que durà. Encara se'n veuen bocins entre Mainou i Ets Arboçans i Son Corcó.Què me'n direu? Ell se tornen presentar a sa madona aquella tracalada de dimonions, cridant:
-Sa paret ja està llesta! Vénga més feina, o, si no, tot farà ui!
Sa madona hi pensa una mica, apurada perquè ja no sabia què los havia de comanar, fins que a la fi se'n va i du un vell de llana negra, i else diu:
-Hala! A rentar-me aquest vell de llana negra fins que la tengueu blanca, ben blanca!
Tots s'aborden com a llonzins an aquell vell, i cap a sa font manca gent!
Tiren es vell dins sa font, i hala tots frega qui frega, i frega qui frega! I, com més fregaven, més negre tornava aquella llana.
Sobretot com va fer set dies que s'hi pegaven, i sa llana, en lloc de blanquetjar gens, negretjava més que mai, exclamaren tots a la una:
-Que la rent es dimoni més gros de tots!
I ho donaren a ses cames, i no els han vists pus devers Mainou, ni noves.

Tomo XXIV de Rondaies d'en Jordi d'es Racó 
(Mn.Antoni Mª Alcover).

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

Galería Fotográfica

Homepage-Sicherheit

Páginas Amigas

   

   

  

Información Adicional

  • ParaisoBalear es una web dedicada a mostrar la belleza de nuestras islas y su cultura a lo largo de los años sin ánimo de lucro.
  • Si deseas participar en esta aventura, puedes enviarnos tus fotos o proponernos artículos. Puedes utilizar nuestro Formulario de Contacto.

Estadísticas Web

  • Categories : 230
  • Imágenes : 3958
  • Comentarios : 128
  • Downloads : 6
  • Votes : 288
  • Hits : 11738076

Licencia - Copyright

Las Fotos expuestas en ParaisoBalear.com, pertenecen a sus respectivos autores, que al publicar sus imágenes aceptan que estén registradas bajo Licencia Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 2.5 España License, de Creative Commons License citando al autor y a www.paraisobalear.comAsímismo, el contenido queda sujeto a las mismas condiciones de licencia, perteneciendo al administrador de ParaisoBalear.com.

ParaisoBalear.com, declina cualquier responsabilidad porque alguno de los usuarios de la web publiquen fotos que no sean de su propiedad intelectual. Si detecta cualquier anomalía al respecto o cualquier duda, puede ponerse en CONTACTO con nosotros y la foto será inmediatamente eliminada.

Utilizamos cookies en nuestro sitio web para personalizar contenido y publicidad, proporcionar funcionalidades a las redes sociales, o analizar nuestro tráfico. Haciendo click consientes el uso de esta tecnología en nuestra web. Puedes cambiar de opinión y personalizar tu consentimiento siempre que quieras volviendo a esta web o a través de nuestro formulario de contacto.

I accept cookies from this site.